Perdele living
Perdele living – Studiu de caz: sistem de prindere, materiale, executie si montaj

Vara trecuta am avut de decorat ferestrele unei vile din apropierea Bucurestilor – living, dormitoare, birou, camera copil.
Camerele nu au pus nici o problema deosebita, insa livingul avea trei ferestre asezate intr-un arc de cerc.
Alegerea sistemului de prindere
Amenajarea era facuta in stil clasic, asa ca am exclus de la inceput sinele, care se puteau curba mai usor.
Impreuna cu clientul am ales galerii in stil clasic culoare brass antique (auriu antic). Pentru capete am ales forma de bila.
Am masurat lungimea si gradul de curbura la fiecare galerie in parte si am curbat barele cu un aparat special.
Cele trei galerii s-au incadrat foarte bine pe curbura peretelui, urmand in ansamblu o linie curba continua ca un arc de cerc.
Realizarea lucrarii in etape
Fiind vorba de living, in mod obisnuit am fi ales sa punem la geam doar perdele, nu si draperii. In mod normal, in camerele in care nu se doarme perdelele sunt suficiente.
Dar, intrucat ferestele livingului erau orientate in cea mai mare parte a zilei spre soare, am optat pentru set de perdele si draperii.
In cazul nostru, draperiile vor avea si un rol decorativ fiind foarte potrivite la amenajari in stil clasic.
Asa cum se intampla de multe ori la amenajarea unei case, in etapa de decorare bugetul este de cele mai multe ori depasit. Atunci cand clientul ajunge la perdele nu prea mai are bani pentru o lucrare de calitate si accepta compromisuri in ideea ca perdelele sunt mai usor de schimbat. Face o improvizatie pentru moment cu gandul ca in doi trei ani isi va permite ceva de calitate.
Si, cum provizoriul devine de cele mai multe ori definitiv, asta nu se mai intampla.
Si este pacat ca intr-o casa in care s-au investit multi bani in amenajare, perdele si galerii luate la intamplare in functie de pret sa strice tot aspectul.
Din experienta noastra, sfatuim clientii sa-si foloseaca bugetul in mod intelept si sa realizeze lucrarea in etape pe masura ce bugetul le permite.
Intr-o prima etapa este necesar sa monteze cel putin sistemele de prindere.
Intr-o a doua etapa se aleg si se pun perdelele, lasand draperiile la urma – acestea fiind de obicei si cele mai scumpe.
Alegerea perdelelor
Pentru a se incadra in buget fara sa faca compromisuri, clientul nostru a ales sa monteze intr-o prima faza galeriile si perdelele lasand pentru mai tarziu draperiile.
Avand in vedere luminozitatea excesiva a camerei, am recomandat o tesatura semi-transparenta din fibre naturale de bumbac si in cu amestec de poliester.
Materialele cu amestec de poliester sunt mai usor de intretinut spre deosebire de cele din bumbac, in sau matase 100% care necesita tratamente speciale pentru a nu se deforma in timp.
Clientul a ales materialul Cayenne din colectia Joyper (Spania)

Imprimeul abstract geometric este dispus in partea de jos a materialului ceea ca da camerei iluzia de inaltime.
Culoarea aleasa a fost crem / bej deschis pentru a se armoniza cu ansamblul camerei.
Am montat perdelele pe o rejansa lata de 10cm cu model creion:




Daca doriti o lucrare similara, sunati-ne la 0748 608 903 sau trimiteti un mesaj la e-mail: contact@decotrade.ro