sine prindere perdele si draperii actionate cu telecomanda

Sine actionate cu telecomanda – Studiu de caz

Studiu de caz – amenajare interior vila in stil modern cu perdele si draperii pe sine prinse in tavan, ascunse de scafe, o parte actionate electric, alta parte actionate manual cu banda led pentru iluminare aplicata in interiorul scafei.

Solicitari pentru sine si rolete actionate electric cu telecomanda vin in ultima vreme tot mai des. De asemenea, tot mai multi clienti doresc sa-si monteze benzi cu leduri pentru a lumina perdelele si a crea o atmosfera calda in incaperi. Tehnologia moderna nu a ocolit nici ferestrele!

Inainte de a alege sa ne montam sine cu telecomanda, este bine de stiut ca sistemele de prindere si de iluminare din scafa, ca si actionarea lor de la distanta pun o serie de probleme tehnice care, din pacate, de multe ori nu sunt luate in calcul de proiectanti si constructori.

proiect_montare_sine_perdele_cu_actionare_electrice
Studiu de caz – proiect montaj sine perdel si draperii actionate cu telecomanda
Cerinte tehnice pentru montarea sinelor cu telecomanda

Am mers la locuinta clientului pentru a efectua masuratorile si am constatat ca:

  • scafele menite sa ascunda sinele (santurle construite in dreptul ferestrelor) au fost executate la o distanta fata de fereastra de 12 cm, ceea ce permite la limita prinderea sinelor, dar nu si instalarea ledurilor.
  • transformatoarele apartinand benzilor led luau din dimensiunea de 12 cm, ceea ce ar fi facut imposibila manevrarea perdelelor si draperiilor.
  • in dormitorul matrimonial, fereastra fiind pe colt, scafa necesita o distanta fata de geam de minim 30 cm pentru a permite montarea sinelor curbate la 90 de grade.

scafa sine perdele

Rezolvarea problemelor de constructie

Ca lucrarea de decorare a ferestrelor sa poata fi realizata, clientul a acceptat sa solicite constructorului mascarea in tavan a transformatoarelor pentru banda led ca sa elibereze santul de 12 cm pentru montarea sinelor si actionarea perdelelor. De asemenea, a cerut modificarea scafei din dormitor largind santul de la 12 la 30 cm.

Astfel au fost indeplinite conditiile de montare a sinelor in spatiu corespunzator. Pasul urmator era realizarea actionarii electrice a acestora.

Solutii tehnice

Proiectantul luase in calcul si constructorul executase instalația electrica de actionare pentru sine, dar acestea erau prevazute sa fie actionate doar din întrerupătorul montat pe perete in fiecare camera.

Clientul insa si-a dorit insa sa poată actiona draperiile si perdelele si din telecomanda. Pentru a realiza acest lucru, a trebuit sa instaleze in fiecare camera in dozele electrice (in intrerupatoarele prevazute deja pentru actionarea perdelelor) de adaptoare (swtich-uri) care sa permita si actionarea de la distanta.

Pentru a realiza sistemul de actionare electrica de la distanta, am propus si clientul a acceptat soluția oferita de Somfy prin modulul hub Tahoma.  Acesta permite actionarea perdelelor si draperiilor cu scenarii de inchidere / deschidere la anumite ore, dar si integrarea mai multor functii de casa inteligenta (de exemplu pornirea centralei electrice sau aprinderea / stingerea luminilor din curte).

Avantajul este ca sistemul permite actionarea prin intermediul aplicartiei din telefon, folosind mobilul pe post de telecomanda.

Realizarea proiectului

Dupa rezolvarea tuturor problemelor tehnice care tineau de constructie si instalatia electrica, am trecut la instalarea sinelor si a sistemului. Clientul a ales apoi matrialele pentru perdele și draperii in culori neutre, uni care sa se asorteze cu paletele de culori din fiecare camera, fara sa iasa in evidenta: alb, crem, gri, maro.

Daca doriti o lucrare similara, sunati-ne la 0748 608 903 sau trimiteti un mesaj la e-mail: contact@decotrade.ro

Similar Posts