cat_costa_perdelele

Cat ma costa perdelele?

Cum estimez cat ma costa perdelele? Pare un calcul complicat, dar cu putina rabdare ai sa intelegi si vei putea sa iei o decizie corecta referitor la buget.

Perdele dromitor prinse cu rejansa tip creion
Perdea si draperie prinse cu rejansa (banda de incretire) tip creion de inelele galeriei

Daca la mobila, la covoare sau la gresie e simplu si clar, dintr-un magazin de perdele de obicei pleci nelamurit.

Stiind pretul pe metrul de material si dimensiunea ferestrei nu te ajuta cu nimic. La pretul materialului se adauga o serie de costuri deloc neglijabile care te vor duce in final la o nota de plata semnificativa la care de cele mai multe ori nu te-ai asteptat.

Hai sa vedem cum ar trebui sa esimezi cat te pot costa noile tale perdele si galerii.

Cand iti cumperi singur galeria si alegi perdele gata confectionate

In situatia in care iti cumperi o galerie de la magazin si alegi perdele gata confectionate, costurile care se mai pot adauga sunt cele legate de montarea galeriei (aici preturile variaza de obicei intre 30 si 80 ron pe galerie sau sina) si cele legate de scurtarea perdelei si eventuale alte modificari. Acestea din urma sa pot ridica la 50 – 100 ron in functie de complexitate.

Pentru un geam cu o latime de 2 metri poti plati:

– intre 100 si 300 ron pentru galerie, 100 – 120 ron pentru o sina din aluminiu cu un singur canal (pe care se prinde doar perdeaua – daca vrei si draperie se mai adauga inca 100 – 120 ron),

– intre 50 – 200 ron pentru o perdea gata confectionata cu dimensiuni 140 cm latime / 250 cm inaltime (pentru un geam de 2 metri latime va trbui sa cumperi doua bucati)

– costuri de montaj si modificari intre 30 si 200 ron

Deci, in cel mai bun caz, pentru galerie/sina cu o perdea (fara draperie) poti plati in jur de 200 ron. Pentru o galerie dubla (perdea si draperie) pretul final poate ajunge sau chiar depasi 400 – 500 ron.

Nu e chiar rau daca nu ai de gand sa aloci un buget semnificativ pentru decorarea ferestrelor, insa riscul este sa nu nimeresti galeria sau sina potrivita. La selectarea dimensiunii nu este o problema, insa sistemul de prindere in perete poate crea dificultati. Daca ai pereti si tavane din rigips pe care galeria nu se poate monta in siguranta sau daca pozitionarea ferestrei nu permite montarea galeriei alese, poti ajunge in situatia de a te trezi ca ai dat banii degeaba.

De aceea e bine ca inainte de a cumpara galeria sau sina sa te sfatuiesti cu cel care o va monta.

Perdele gata facute se gasesc in magazine de bicolaj, supermarketuri sau in magazine specializate de perdele. Daca ai rabdare sa cauti, poti sa gasesti oferte de pret foaret bune (se fac multe lichidari de stoc la acest gen de produs.

Este foarte important insa ca, inainte de a cumpara perdelele, sa stii clar daca vei monta galerie bara sau sina. Pentru sina va trebui sa cumperi perdele montate pe rejansa (pe banda de incretire), iar pentru galerii bara, perdele cu bride de prindere (neincretite pe banda).

perdea cu bride

Perdele la comanda

Aici lucrurile se complica si mai mult.

Varianta asta te scuteste sa-ti bati capul cu masuratori si te scapa de alergat prin magazine, insa si nota de plata este semnificativ mai mare.

Oricum, daca te hotarasti sa-ti comanzi perdelele la un magazin specializat, este bine sa stii cum se calculeaza pretul final.

Ca sa intelegi mai clar, iata un exemplu:

Sa zicem ca ai o fereastra de 2 metri latime si 2,40 metri inaltime.

Cu galeria sau sina este acelasi lucru ca mai sus. La pretul sistemului de pindere se va adauga pretul montajului.

Specialistul te va sfatui ce se potriveste cel mai bine (ca stil si ca solutie tehnica) si iti va oferi diferite optiuni – de la cele mai ieftine la cele mai sigure, moderne si aspectuase modele. Ca sa nu ai surprize, este bina sa intrebi care este pretul pe bucata, variatia fiind foarte mare: de la cca 120 ron o sina simpla de aluminiu (cu un singur canal) sau 150 ron o simpla galerie din lemn pana la galerii la care preturile depasesc 200 euro.

Costul creste de asemenea – aproape se dubleaza – daca optezi pentru perdea si draperie.

Si acum sa trecem la materiale…

Pentru o latime a ferestrei de 2 metri, necesarul de material va fi de cel putin 4,20 metri. Este bine de stiut ca o perdea subtire cu cat este mai bogata, cu atat arata mai bine. Ideal este ca materialul folosit pentru 2 metri de ferestra sa fie inmultit cu 2,5, adica sa folosim 5,20 metri de material (cei 20 cm sunt pentru tivuri).

Daca perdeaua aleasa costa 60 ron pe metru, atunci costul matrialului se va ridica la 250 ron, respeciv 312 ron daca vrem ca perdeaua sa fie bogata.

Acum trebuie sa aduagam costul benzii de incretire si al manoperei pentru confectionare si coasere. Majoroitatea furnizorilor includ pretul rejansei in costul manoperei. Putini iti dau posibilitatea sa alegi tipul de rejansa – exista benzi inguste, benzi late, transparente sau albe. Ideal este sa optezi pentru o banda transparenta bine apretata care rezista la multe spalari. Eu recomand clientilor mei benzi late de 10 cm tip creion (cu pliuri verticale paralele). De aceea, inainte de a da comanda, este bine sa intrebi ce fel de rejansa se va pune si sa ceri o rejansa de calitate.

rejansa perdea

In general, aceste costuri (banda de incretire plus manopera) variaza intre 10 si 20 ron pe metru de material folosit.

In cazul nostru, vom plati inca 20 x 5,20 = 104 ron.

Daca alegem sa punem la geam si o draperie si alegem un material care costa 80 ron pe metru, vom avea nevoie de 4,20 metri (pentru draperie este de obicei suficient sa inmultim cu 2) si va trebui sa platim inca 336 ron plus 4.20 x 20 = 84 ron confectionare si coasere.

Deci, in total, perdeaua si draperia pentru un geam lat de 2 metri ne poate costa 836 ron (312 + 104 + 336 + 84).

Eu am luat in calcul preturi la limita de jos pentru materiale de calitate. Ele pot fi si mai mari, dar si mai mici (se gasesc materiale de calitate la preturi mai mici la lichidari de stoc).

Cand te uiti la materiale, verifica si la ce latime sunt. Materialele pentru perdele si pentru confectii in general sunt la latimi de 1,40 – 1,50 metri sau la 2,80 – 3,00 metri. In calculul facut, eu am luat in considerare doar materiale cu latime de peste 2,80 metri. Cele de 1,50 metri latime sunt mai ieftine, dar cantitatea necesara este mult mai mare, asa ca un pret de, sa zicem 25 ron la un material la latime mica nu va fi nici un avantaj.

Un material cu latime mica va trebui incretit pe latime, asa ca din 1,50 metri vei acoperi doar 0,70 metri de fereastra – vei avea deci nevoie de trei fasii cu o inaltime de 2,40 metri pe care va trebui sa le si innadesti intre ele. Necesarul total de material va vi de 2,40 x 3, adica 7,2 m x 25 ron = 180 ron. Dar perdeaua va fi incretia doar de 2 ori si va avea innadituri. De obicei la Ikea si Kika au materiale de genul asta.

Deci, pentru un geam cu latime de 2 metri va trebui sa te astepti la un cost de 800 – 1000 ron doar pentru perdea si draperie. Daca adaugam si galeria sau sinele plus montajul lor ajungem undeva pe la 1500 ron.

Economii se pot face obtinand un discount pentru o lucrare mai mare. Daca ai in lucru mai mult de doua ferestre, furnizorul va putea sa-ti acorde o reducere.

Daca vrei sa-ti dam un sfat* la fata locului si sa-ti facem o oferta, suna-ne la 0748 608 903 / 0752 633 377. Poti consulta ofertele noastre de perdele, draperii si sisteme de prindere si Servicii MAGAZINUL DE PERDELE.

*pretul consultantei la domiciliu in Bucuresti si imprejurimi este 100ron / in provincie se adauga costul aferent distantei. Aceasta valoare se va scadea ulterior din pretul lucrarii contractate.

Sursa foto

Similar Posts